• De Circulaire
  • Posts
  • De Circulaire #34: 33 linkjes, VR voor katten en slaapmuziek 🔗😺😴

De Circulaire #34: 33 linkjes, VR voor katten en slaapmuziek 🔗😺😴

Hoi! 33 interessante linkjes van het internet, VR voor katten en een muziektrack met de geluiden die ik produceer in mijn slaap vind je in deze Circulaire. En vanaf deze week mag je jezelf officieel lid noemen van een nieuwsbrief die wordt geschreven door een VOJN-award winnaar. Is dat niet tof?

Veel plezier met deze Circulaire!

De beste slaapmuziek van de afgelopen tweek

Slapende jongen - Nikifor Krylov, 1824

Ik hou erg van slapen, maar mijn vriendin wat minder, want ik ben nogal onrustig 's nachts. Ik piep, snurk, kreun, zucht, draai en af en toe praat ik in mijn slaap. Dat kun je tegenwoordig allemaal opnemen met een app. Maar wat doe je er daarna mee?

Toevallig ben ik bezig met een cursus elektronische muziek maken met Ableton, dus het leek me wel aardig om die geluiden als samples te gebruiken in een track.

Luister dus naar mijn muzikale slaapgeluiden (2m): slaapdans.

De stomste algoritmes van de afgelopen tweek

In de vorige editie hebben jullie kunnen gelezen dat ik ben verhuisd van Tinyletter naar Revue. Mijn briefje was geflagged door het abuse prevention system van Tinyletter: Omnivore. Dat is een automatisch systeem wat alle mails scant die Tinyletter verstuurt en kijkt of je geen rare dingen post. Het resultaat was dat De Circulaire met veel pijn en moeite pas op woensdagavond in plaats van maandagavond verstuurd kon worden.

Pas donderdag, drie dagen na de reguliere publicatiedatum van De Circulaire, werd mijn nieuwsbriefje goedgekeurd. Ze konden niks geks vinden (en ik gok dat ze ook geen Nederlands spreken).

Omdat ik er niet zoveel zin in heb dat mijn nieuwsbrieven 'zomaar' geblokkeerd kunnen worden door een of ander algoritme ben ik blij dat ik ben verhuisd. Ook al kost Revue een beetje geld en zou Tinyletter of Mailchimp (het moederbedrijf) gratis zijn.

De leukste linkjes van het web van de afgelopen tweek

Voor deze editie van De Circulaire had ik maar liefst 45 linkjes verzameld. Ik heb het weten te reduceren tot 33, maar voel u vrij om niet op alle linkjes te klikken (pas op voor klikstress!)

Hay's activiteiten van de afgelopen twee weken

De beste kattengifjes van de afgelopen tweek

Zoals altijd samengesteld op basis van research door de fantastische Lotte Belice, die ik aanstaande zaterdag vijf jaar mijn meisje mag noemen. Hoera! 😚

Let even goed op de telefoon van de jongen in het midden.

Virtual reality: nu ook voor katten.

En tenslotte: de ultieme uitslover in de belichaming van een kaketoe.

Wat hebben Marco van Basten, Herman van Rompuy én Vanilla Ice gemeen met elkaar? Ze zijn jarig op maandag 31 oktober, en dan verschijnt de 35ste editie van De Circulaire. 

Als u De Circulaire het lezen waard vindt (en zo niet: wat doet u hier dan nog?) dan kunt u overwegen om iemand anders ook lid te maken. U krijgt geen walkman of snelkookpan kado, maar wel mijn eeuwige dank. Gebruik daarvoor deze link: haykranen.nl/circulaire. En als u echt heel lui bent dan deelt u die link op Twitter of Facebook.

Pozdrav!