• De Circulaire
  • Posts
  • De Circulaire #169: de huwelijkeditie 👩‍❤️‍💋‍👨

De Circulaire #169: de huwelijkeditie 👩‍❤️‍💋‍👨

Ik was bijna dertig, en niet zo gelukkig in de liefde. Relaties had ik wel gehad. Maar ze gingen altijd snel weer voorbij. Ik werkte destijds bij de VPRO en had daar net een nieuwe videospeler gebouwd. Daarover mocht ik komen praten op een congres. Op dat congres was ook Lotte. Zij zag me spreken en wist gelijk: dit is mijn man. Liefde op het eerste gezicht. Na mijn praatje kwam ze naar me toe en probeerde ze me te versieren.

Dat heb ik echter allemaal later van haar moeten horen. Want de liefde was niet wederzijds. Sterker nog, van die hele ontmoeting kan ik me niks meer herinneren.

De maanden daarna probeerde ze me te verleiden door berichtjes te sturen op Twitter. Maar ook op die hints ging ik niet in.

Bijna een jaar na die conferentie zagen we elkaar weer, op station Hilversum Mediapark. Ze waagde een nieuwe poging. "Hee, ik ken jou van Twitter", zei ze. En ze begon tegen me aan te kletsen. Ze nodigde me uit om mee te gaan naar de IJ-hallen rommelmarkt in Amsterdam. Ze had me een jaar lang gestalked op Twitter, dus ze wist inmiddels wel dat ik hield van tweedehands troep.

Ik wist op dat moment niet zo goed met wie ik nou een date had. Óf dit een date was. Of deze vrouw misschien lesbisch was. Of al een partner had. En ik dacht eigenlijk dat ik een date had met een andere Lotte, die later een kennis van ons beide bleek te zijn, ook werkzaam was als digitaal projectleider in de culturele sector, ook vrij lang én ook nog eens op dezelfde dag geboren.

Dat ze niet lesbisch was én single kreeg ik snel door toen we eenmaal op de IJ-hallen waren. Ze wees een boek aan: "Hee, dat boek over pokeren is geschreven door mijn ex-vriend." Op de rommelmarkt kochten we drie DVD's. "Klanttevredenheid voor Blokker-medewerkers". "Een reis door de wereld van de Sligro". Én een homevideo van vier Brabanders die samen op reis gingen naar Latijns-Amerika.

Een week later hadden we een tweede date. We keken de DVD's op haar kleine studentenkamer midden in de Jordaan. Ik wist toen nog niet dat Lotte het liefst om half tien onder de wol ligt. Dus ze viel naast me in slaap. Net na middernacht werd ze wakker en zei ze: "je mag blijven slapen, maar dan gaan we wel écht slapen".

Het kwartje viel eindelijk. "Ik heb al de hele avond het gevoel dat ik jou moet zoenen" zei ik. We zoenden. En daarna sliepen we.

Zaterdag 22 oktober 2022 stonden we in de Oosterkerk in Amsterdam. Het was precies elf jaar na die eerste zoen en er gebeurde iets wat ik me toen echt niet had kunnen voorstellen: we gaven elkaar het ja-woord.

Er waren prachtige speeches van vrienden en familie. We spraken geloftes naar elkaar uit waar niemand het droog bij hield. Op het feest aten en dansten mensen met elkaar die elkaar nog nooit hadden gesproken. De dag werd in goede banen geleid door onze ceremoniemeester: die andere Lotte met wie ik elf jaar geleden een date dacht te hebben. Het kan gek lopen.

Het is een cliché, maar het was écht de mooiste dag van mijn leven. Ik ben nog nooit zo gelukkig met iemand samen geweest. Nog nooit voelde ik me zo verbonden met iemand. Zelfs de mooiste woorden kunnen niet uitdrukken wat ik voor mijn vrouw voel. Echte liefde bestaat. Al elf jaar delen wij die.

En voordat u mij gaat bestoken met vragen: ja, uw hoofdredacteur is inderdaad getrouwd in een pak met neon-kattenprint. Mijn echtgenote is niet voor niks al zeven jaar lang de chef kattengifjes van deze nieuwsbrief.

De foto bovenin werd gemaakt door Eva Krebbers. Onze kleren werden ontworpen door Sabine Staartjes.

Mediadieet

Wat ik de afgelopen tijd luisterde.

  • Wie is Emmy? Podcast van Daan Windhorst en Nikki Dekker over de mysterieuze maker van een héél slecht kleurboek. Ik heb me laten vertellen dat ze hier zestien (!) afleveringen aan gaan besteden. Dekker en Windhorst duiken dus regelmatig zijpaadjes in, zoals in de boeiende derde aflevering over print-on-demand boeken. Het haalt echter wel flink de vaart uit het verhaal. Maar misschien is dat ook wel bewust, want kleuren doe je tenslotte voor de ontspanning. (★★☆☆)

De beste linkjes

  • Een verborgen camera gericht op je huis. Drie keer per dag checken welke auto er voor je deur staat. Rondvragen in de buurt wat ze over je weten. Politie die verdachten onderzoekt? Nee, dit is hoe de sociale dienst mensen in de bijstand onderzoekt.

  • Waarom zijn er tegenwoordig zo weinig insecten op de voorruit van auto's? Komt het door de klimaatcrisis? Ja, het komt door de klimaatcrisis.

  • Github lanceerde een tijdje geleden Copilot, een tool die je code automatisch aanvult met suggesties die worden gedaan met AI. Maar hoe is die AI getrained? Inderdaad, met code, vaak onder open-source licenties. Een groep mensen onderzoekt nu of die licenties AI training wel toestaan.

  • Zorgmedewerkers kiezen er voor om uit dienst te gaan en verder te gaan als ZZP-er. Hoe komt dat? Onderzoek laat zien dat er voor één groep een duidelijke reden is: wijdverbreid racisme.

De beste gifjes

Zoals altijd verzameld door mijn ❤️vrouw❤️, de vers getrouwde Lotte Belice!

Onze bruiloft begon ongeveer zo, toen iedereen ons feliciteerde.

Wat later op de avond kwam er drank op tafel en werd het echt gezellig.

En toen was het opeens 1 uur 's nachts en waren we verbaasd dat het alweer voorbij was.

Dat was het!

De oorlog, energiecrisis, het klimaat, het is me wat! Gelukkig is 14 november een uitstekende dag om alle crises te vergeten en volop te genieten van het mooiste hondenwerk van Nederland: de Flevolandse Nimrod!!! "Goede wijn behoeft geen krans", maar om u even te herinneren wat er dan gebeurt: er worden MAP's (Meervoudige Apporteer Proeven) georganiseerd, daarvan moeten er wel 3 binnenkomen! Er is catering aanwezig, en bovendien: als u de locatie kent, dan kent u ook de kwaliteit! Tot slot nog dit: vergeet niet vooral te genieten van het schitterende samenspel tussen baas en hond!

Als u dan die avond thuiskomt kunt u wellicht uw hond ook nog iets anders laten apporteren: de nieuwste Circulaire! Die verschijnt dezelfde dag, stipt om 20.00 in uw mailboxje. Vergeet niet vooral te genieten van het schitterende samenspel tussen trouwe lezers en kattengifjes!

Apport, en tot dan!

🎖Gaat u tóch niet naar de Flevolandse Nimrod? Overweeg dan uw entreegeld om te zetten in een donatie voor deze nieuwsbrief. U wint geen prijs, behalve het gevoel dat u deze nieuwsbrief een warm hart toedraagt.

☕️Wilt u een keertje vrijblijvend praten over wat ik kan betekenen voor u op het gebied van digitale media, internet, websites en kattengifjes? Plan dan een digitale koffie met me in.