• De Circulaire
  • Posts
  • De Circulaire #157: in 21 stappen door de coronacrisis 🐾

De Circulaire #157: in 21 stappen door de coronacrisis 🐾

Hallo! Ik had deze Circulaire bijna niet op tijd afgekregen. Zoals gebruikelijk schrijf ik deze nieuwsbrief meestal een dag voor het écht af moet (niets zo inspirerend als een deadline). Ik had echter ook bedacht om een recept met farro (een Italiaanse graansoort) te maken. Nou, dat heb ik geweten. Maar liefst twaalf winkels ben ik afgefietst voor ik dat spul vond (Alberto Pozzetto in de Amsterdamse Pijp, leuk dat je het vraagt). Maar het was het waard, want erg lekker.

Gelukkig kón ik naar winkels, want die waren allemaal dicht tijdens de coronapandemie (u merkt dat de corona ook mijn vermogen tot het maken van leuke bruggetjes heeft aangetast). Ik zocht een overzicht van alle maatregelen, vond dit niet, en maakte dus zelf maar een uitgebreid interactief verhaal waarin je in 21 stappen door de coronacrisis loopt.

Maar je leest in deze Circulaire natuurlijk ook gewoon de welbekende linkjes, kattengifjes en wat dies meer zij.

Veel leesplezier!

In 21 stappen door de coronacrisis

De afgelopen tijd viel me iets op. In gesprekken met mensen ging het vaak over wanneer bepaalde dingen tijdens de coronapandemie plaatsvonden. Wanneer gingen de scholen ook alweer dicht? En wat waren de maatregelen tijdens Kerst 2020? Wanneer moesten de mondkapjes op? En wanneer mochten ze weer af?

Daarom ging ik op onderzoek uit. Ik maakte een spreadsheet met de belangrijkste maatregelen sinds maart 2020. En dan met de nadruk op de maatregelen met de grootste maatschappelijke gevolgen. Dus wel de avondklok, maar niet de algemene hygiënemaatregelen zoals handen wassen.

Vervolgens heb ik dat spreadsheet in een website omgezet waarop je kan zien hoe de coronasituatie op een bepaald moment in de tijd was. Én het verloop van maatregelen rondom een bepaalde sector (bijvoorbeeld horeca of scholen). Omdat de focus dus ligt op de maatregelen is er voor gekozen om alleen heel summier de statistieken te tonen, zoals de IC-opnames.

En die website kun jij natuurlijk nu gaan bekijken:

De beste linkjes

De beste gifjes

In de vorige editie vroeg Lotte Belice, mijn lieve chef kattengifjes, wie er met haar koffie wil drinken, want ze is op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nou, dat lukt goed, want ze heeft al zo'n dertig mensen op haar lijstje staan (niet allemaal via deze nieuwsbrief hoor). Gelukkig kon ze ook nog wat gifjes verzamelen.

Zoals deze bever, met wie ik ook wel koffie zou willen drinken.

Deze hondjes kunnen niet zo goed tegen onstuimig weer.

En Stan de kat is helemáál niet blij dat de coronamaatregelen weer zijn opgeheven.

En dat was het!

Kén jij je cliënt wel? Specifiek als ze een “geringe emotionele ontwikkeling” hebben (zonder kinderlijk te doen)? Alles valt of staat met de attitude, want alles is relatie. Peter vertoont zo’n opmerkelijk gedrag. Wat is de betekenis ervan? Dat kun je op maandag 11 april 2022 ontdekken bij de cursus “De methodiek van de hermeneutische cirkel”. Inbegrepen bij de cursus is een zeer interessante studiedag, persoonlijke aandacht (zo men wil) én een set kaarten met de "petten van de Bono".

Maar je kunt de petten van de Bono ook lekker laten voor wat het is en die dag de 158-ste Circulaire lezen, waar zeer interessante linkjes en persoonlijke aandacht (zo men wil) is inbegrepen. En dat voor niks!

Doei!

Lees jij De Circulaire altijd met veel plezier? Overweeg dan eens om mijn werk te steunen met een kleine donatie. Dat kan heel makkelijk door op dit linkje te klikken. Alvast bedankt!