• De Circulaire
  • Posts
  • De Circulaire #146 - de dat-andere-virusje-editie 之

De Circulaire #146 - de dat-andere-virusje-editie 之

Hatsjoe! De hoofdredactie van De Circulaire zat afgelopen week in de ziekenboeg (buikgriepje hoor, niet de gevreesde C.). Vandaar geen 'goed stuk' aan het begin, w矇l gewoon linkjes en gifjes.

Gelukkig waren we beide op tijd hersteld voor een klein feestje, want uw hoofdredacteur en zijn chef kattengifjes waren afgelopen vrijdag tien jaar samen! We hebben het gevierd in een uitstekend restaurant en met een nachtje in Groningen. Recensies verderop in deze nieuwsbrief, net zoals 矇xtra veel kattengifjes.

Veel plezier met deze Circulaire!

Mediadieet

Wat ik de afgelopen twee weken keek, bezocht en at.

  • Dune. De nieuwe Villeneuve-verfilming van het klassieke boek van Frank Herbert had h矇矇l veel fout kunnen doen. Gelukkig ging het goed. Lovenswaardig dat in een blockbuster met een budget van 165 miljoen dollar ruim de tijd wordt genomen om de karakters uit te diepen en het verhaal te vertellen. Het voelt daarom meer als filmhuiscinema met een enorm budget. Uitstekend sounddesign ook. ()

  • Coulisse. Nieuw Amsterdams fine dining restaurant in de stijl van de New Nordic Cuisine, zoals het Deense Noma (waar de chef twee jaar werkte). Veel lokale producten met kruiden en bessen, vaak met een Japans fermentatie-tintje van miso of soja. Het zorgt allemaal voor verbluffende smaakcombinaties die ik nog nooit eerder proefde. De violetaubergines met mierikswortelroom en de peer met Italiaanse amandelgranita waren mijn hoogtepunten. Aan de prijs, maar dat is het helemaal waard. ()

  • Game On. Tentoonstelling in het Forum Groningen over vijftig jaar (inter)nationale gamegeschiedenis. Heel veel diepgang en analyse hoef je niet te verwachten, wel meer dan 120 speelbare games op hun originele hardware (arcadekasten, consoles, handhelds). Al die machines speelbaar krijgen is al een prestatie op zich. Nog tot 6 maart 2022. ()

Ingezonden mededeling

Ik kreeg deze mail van Chai Lai MONGKUT en ik wilde 'm graag ook met jullie delen.

De beste linkjes

De beste kattengifjes

Een trouwe lezer deed afgelopen week haar beklag bij de chef kattengifjes: in een aantal edities (specifiek: nummer 143 en 144) was geen enkel kattengifje te zien. Onbespreekbaar! De chef heeft haar verzekerd dat er voortaan in elke Circulaire minimaal 矇矇n kat zit.

Zoals deze, die niet al te snugger is.

Hoe wind je katten op? Nou zo:

Deze hond brengt een onverwacht vriendje mee.

En een bonusgifje! Trouwe lezers Frans stuurde me een filmpje van zijn verse huisgenoot Moo, die nog moet leren hoe hij van een trapje afkomt.

Dat was het!

Houdt u van dammen? Dat is fijn, want het is revolutionair te vernemen dat Ton Sijbrands vanaf 8 november uitleg geeft bij dampartijen op televisie. Hij kan dat ook beter dan Donner, die er geen verstand van heeft. Kan wellicht ook op Teletekst, want niet iedereen heeft zo'n toestel. En, oh ja, dit was trouwens 8 november 1981, veertig jaar geleden. Sorry.

Gelukkig kunt u veertig jaar later, op maandag 8 november 2021, een nieuwe editie van De Circulaire verwachten. En daar heeft u niet eens een televisie met Teletekst voor nodig, of verstand van dammen!

Tot dam!

Twee trouwe lezers doneerden de afgelopen twee weken aan deze nieuwsbrief. Wil je ook een klein bedrag geven als blijk van waardering voor De Circulaire? Dat kan, klik gewoon even op dit linkje en geef wat je wilt. U krijgt een (anonieme) vermelding op deze plek en een setje Circulaire-stickers. Bedankt!