De Circulaire #138: de hemelvaartseditie 😇

Hallo! In de vorige Circulaire deelde ik u vrolijk mee dat deze editie zou verschijnen met hemelvaart. Zowel mijn moeder áls mijn schoonmoeder wezen me er echter fijntjes op dat het vandaag toch écht tweede pinksterdag was. Ik zat op een basisschool waar de helft van alle kinderen islamitisch was, misschien komt het daardoor.

In deze editie vindt u vijftien toffe linkjes, twee katten, een konijn en mijn favoriete songfestivalnummers (mag u overslaan als u niet houdt van muziek en/of het leven in het algemeen).

Leuk om te weten: deze nieuwsbrief heeft op het moment van versturen 997 abonnees, dus als u nú uw zwager, buurvrouw of opticien lid maakt dan kan hij/zij/hen de duizendste trouwe lezer zijn. Het duizendste lid krijgt als dank een gifje van een dier naar keuze en geen diepte-interview.

Veel plezier met deze Circulaire!

Eurovisie-favorieten

Heeft u ook zo genoten van het Songfestival? Ik heb beide halve finales en de finale gekeken en het was geweldig. Wat een productie. Kan Sietse Bakker niet ook gewoon de vaccinatiecampagne organiseren en gelijk minister-president worden?

Anyway, mocht u afgelopen week onder een steen hebben gelegen dan zijn hier mijn hoogtepunten:

Tot volgend jaar in Rome!

Mediadieet

Wat ik keek en las.

  • This is a Robbery (2021). Vierdelige documentaire over de grootste kunstroof uit de geschiedenis bij het Isabella Stewart Gardner museum in Boston in 1990. Dertien kunstwerken werden gestolen, waaronder het enige zeegezicht van Rembrandt en een Vermeer. De docu wordt vooral interessant in de laatste twee afleveringen, waarin wordt ingezoomd op de belangrijkste verdachte: de maffia in Boston. Je hebt af en toe het idee dat je zit te kijken naar een aflevering van The Sopranos in plaats van een kunstdocumentaire. Te zien op Netflix. (★★★☆)

  • Chatter (2021). Boek van Ethan Kross over het 'stemmetje' in je hoofd en hoe dat (negatief) je leven beïnvloedt. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, met een vleugje zelfhulp. De premisse is veelbelovend, tot je verder in het boek komt en het idee krijgt dat de auteur alles 'chatter' vindt. Jonge homo's die niet uit de kast durven te komen? Is chatter. Gijzelaars die dreigen mensen te executeren? Chatter. Ik voel me ongemakkelijk met deze reductie van complexe zaken tot algemene analyses en simpele oplossingen. Het leven is echt niet zo eenvoudig. (★☆☆☆)

De beste linkjes

De beste gifjes

De chef kattengifjes en ik zaten afgelopen weekend in een huisje in het Limburgse Koninglust. We dachten eigenlijk dat we in Arcen zouden zitten, maar we hadden niet goed gekeken op Airbnb. Wie ook niet goed keek: deze kat (met dank aan trouwe lezer David).

In de categorie: 'waarom makkelijk doen als het moeilijk kan' vind je deze dorstige kat.

Als ik ooit een hotel begin en wil dat de bedden goed zijn ingestopt huur ik een sprong konijntjes!

En dat was het!

Precies een jaar geleden vroeg ik twaalf vrienden en familie hoe zij dachten dat het leven er in juni 2021 uit zou zien. Zou er een vaccin zijn? Schudden we weer handen? En het belangrijkste: zou het Songfestival doorgaan? In de volgende Circulaire lees je wat die voorspellingen waren en wat er werd voorspeld.

De 139ste Circulaire verschijnt 7 juni om 20.00. Tot dan!

Hartelijk dank aan mijn donateurs. De vorige keer waren dat Marijn, Siebrand en 3 andere anonieme trouwe lezers. Vind je dit een leuke nieuwsbrief en wil je mij steunen in mijn zoektocht naar de beste kattengifjes en linkjes? Doe dan een donatie.