• De Circulaire
  • Posts
  • De Circulaire #117: de meditatieve editie 🧘‍♂️

De Circulaire #117: de meditatieve editie 🧘‍♂️

Heeft u ook het idee dat Nederland besloten heeft dat de coronapandemie voorbij is? Natuurlijk, met al die 'houd afstand' bordjes kun je inmiddels het GelreDome bedekken (sowieso geen slecht idee). Maar houden mensen zich er aan?

Ik zal toegeven dat ik zelf ook niet meer zo strikt ben. Zeker niet bij gezonde vrienden en kennissen. Maar elkaar hartelijk zoenen en knuffelen (wat ik veel mensen weer zie doen) gaat me nog wat ver. En als ik in de supermarkt anderhalve meter afstand houd in de rij voor de kassa is dat blijkbaar een uitnodiging om daar handig tussendoor te manoeuvreren. En al die mensen die dicht naast elkaar zitten aan tafeltjes op het terras, zijn dat écht allemaal leden van hetzelfde huishouden?

Blijkbaar kan het, want het aantal nieuwe coronadoden -en zieken blijft laag. Maar ondertussen worden er macabere records gebroken in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Hoe het virus zich precies verspreidt, wanneer er een vaccin is, en welke maatregelen tijdelijk zijn en welke permanent blijft voorlopig giswerk.

Ik kan u gelukkig wel duidelijkheid geven over de inhoud van deze Circulaire: een meditatiewebsite, mijn favoriete nieuwe muziek, een hele bende linkjes én een kans om te komen werken op het nieuwe hoofdkantoor van (onder andere) deze nieuwsbrief.

Veel plezier dus, met deze Circulaire.

Mind meditation

In alle dagelijkse (digitale) hectiek is het fijn om zo nu en dan een beetje focus te krijgen. Daarom heeft ontwerper Brigitte Jansen een serie van vier websites ontworpen die je daarbij kunnen helpen. Ze vroeg mij om de sites te bouwen. En die kun je nu allemaal gaan uitproberen. Kom tot rust met Mind Meditation.

Prikpop

De nieuwste muziekalbums omschreven met steekwoorden en voorzien van Spotify-linkjes.

Kom werken op het hoofdkantoor van De Circulaire

De Circulaire heeft eindelijk een hoofdkantoor! Ok, ík heb een nieuwe freelanceplek. Samen met tekstschrijver en publicist Sonja zit ik sinds deze week aan de Batjanstraat in Amsterdam-Oost. Maar dat is natuurlijk ook automatisch het hoofdkantoor van deze nieuwsbrief.

Én misschien ook wel van jou. Want we hebben nog plek voor twee kantoorgenoten die de ruimte samen met ons willen huren. De ruimte is in een oud schoolpand (een rijksmonument zelfs) met mooie hoge ramen aan een rustige autoloze straat.

Je bureau is 24/7 beschikbaar voor €225 per maand, inclusief internet, gas/water/licht en alle roddels over de volgende editie van deze nieuwsbrief.

Wil je een keertje komen kijken? Reageer op deze mail en we maken een afspraak.

Mediadieet

Wat ik de afgelopen weken keek en luisterde.

  • 🚂Missie NS. Documentaire van Catherine van Campen. Ze volgde een paar jaar de Nederlandse Spoorwegen. In de trein met dronken en agressieve reizigers. Maar ook op het hoofdkantoor, waar met allerlei vormen van 'storytelling' en 'coaching' het 'verhaal' van de NS wordt vormgegeven. Prachtig gefilmd op een beetje lullige Michiel van Erp-esque manier. (★★★★)

  • 👽Star Trek: Picard. Bijna twintig jaar na de laatste The Next Generation-film keert de kapitein van de U.S.S. Enterprise terug in een nieuwe serie. Het is altijd een genot om Patrick Stewart in zijn iconische rol te zien, net zoals een paar oude bekenden. Maar ik heb weinig met de nieuwe karakters en een groot deel van de afleveringen voelt overbodig. Te veel plot, te weinig verhaal. Jammer. (★★☆☆)

  • 🍺De laatste dans. Zevendelige podcast van de Limburgse muzikant Frans Pollux. Hij zoekt Uwe, een stamgast uit een Roermonds café die aankondigt dat hij dood gaat en daarna spoorloos verdwijnt. Pollux speurt onvermoeibaar naar Uwe en spreekt zo'n beetje iedereen die hem ooit heeft gekend. Het blijft tot het eind spannend en de podcast balanceert heerlijk tussen lichtvoetigheid en zware kost. Goed gedoan jong! (★★★★)

Veertien linkjes

De beste kattengifjes

Vanaf 1 juli mogen contactsporten weer, dus de chef kattengifjes kan eindelijk weer naar haar bokstraining. Op gifjesgebied vond ze ook een paar rake klappen! (ik krijg er vast ook een voor deze walgelijke beeldspraak)

Het baasje wilde graag op wintersport. De kat niet.

Niet de beste manier om een bad te nemen.

Groot nieuws: de haas blijkt tóch van de schildpad te hebben gewonnen!

Bent u oud, eenzaam, bijna dood én heeft u een huisdier? Dan is Lifeline misschien iets voor u. Want het is natuurlijk kut als u twee weken dood thuis ligt, maar het is nóg vervelender als uw kat dan ook nog dood gaat door ondervoeding. De chef kattengifjes en ik zagen de commercial voorbijkomen en waren een beetje in de war door dit initiatief.

Als u over twee weken nog leeft dan heb ik goed nieuws, want op maandag 6 juli verschijnt om 20.00 de volgende Circulaire.

Tot dan!