• De Circulaire
  • Posts
  • De Circulaire #114: de valreep-editie 🏃‍♂️💦🕰

De Circulaire #114: de valreep-editie 🏃‍♂️💦🕰

Ik had afgelopen zondag niks te doen, dus tijd zat om een nieuwe Circulaire te schrijven. Maar toen knipperde ik met mijn ogen en was het opeens bijna bedtijd en had ik nog níks geschreven.

Het is raar hoe snel de tijd gaat (en hoe goed ik het schrijven van De Circulaire voor me uit kan schuiven). We zitten inmiddels 68 dagen in lockdown. Ik ben blij dat de scholen weer gedeeltelijk open zijn. Ik word er blij van als ik weer kinderen zie spelen op het schoolplein. Het brengt iets vertrouwds en normaals terug in een wereld die radicaal is veranderd.

Over het virus wordt inmiddels steeds meer duidelijk. Dit artikel van Ellen de Visser legt uit hoe het virus het menselijk lichaam op meerdere manieren sloopt. Geen gezellige boodschap, maar wel een duidelijke: dit is het zoveelste virus dat de mensheid teistert. Als je de geschiedenis leest zijn er eigenlijk maar twee zekerheden: ziekte en oorlog (en dat je met een master Geschiedenis geen betaald werk kan vinden).

Hoe goed we het in Nederland hebben gehad sinds de oorlog was eigenlijk een uitzondering. Dat dodelijke ziektes opeens weer actueel zijn is meer een terugkeer naar hoe het normaal is. Toen ik voor de vorige Circulaire onderzoek deed (ergo: het Wikipedia-artikel lezen) naar paus Johannes Paulus II (geboren in 1920) viel me op hoeveel ellende hij in zijn leven had: op zijn 21ste waren zijn beide ouders en zijn broer en zus overleden door ziektes. Dat was in die periode geen treurige uitzondering: iedereen had vergelijkbare verhalen.

Ik prijs mijzelf gelukkig dat mijn dierbaren iets dergelijks nog niet is overkomen. Financieel kan ik nog prima rondkomen met wat klussen en spaargeld (nieuwe klussen zijn altijd welkom, ik bouw websites) En ik schrijf natuurlijk elke twee weken deze nieuwsbrief voor u, al is het soms wel op de valreep.

Lezersdieren

Zoals eerder gemeld waren er zó veel inzendingen voor deze rubriek dat ik het over drie nieuwsbrieven moest uitsmeren. Maar dat maakt deze selectie lezersdieren zeker niet minder leuk!

Pim is de kat van trouwe lezers Herbert en Monique. Hij slaapt graag met zijn knuffels en probeert ondertussen het leven te vergallen van konijnen Ringo (gifje) en John. De konijnen George en Paul zijn helaas overleden, net zoals in het echt.

Pim was trouwens zéer uitgelaten tijdens Bevrijdingsdag.

Flipster vond het de eerste week enorm vermoeiend om de hele dag thuis met trouwe lezeres Ciell rond te banjeren. Inmiddels hebben ze samen een ritme gevonden.

Juul, de kat van trouwe lezer Mijke, is zeer content met alle aandacht en de vele zonnige momenten de laatste weken. Daarnaast neemt ze haar taak om de gebeurtenissen buiten in de gaten te houden heel serieus.

Trouwe lezer Jules is van mening dat kuikentjes schattiger zijn dan kittens. Ik weet niet of ik het daar mee eens ben, maar snoezig zijn Charlie, Mus en Jellybean zonder meer.

Vijftien linkjes

De beste (katten)gifjes

Wederom gecureerd door de onvervangbare Lotte Belice!

Het nadeel van heel groot en dik zijn is dat áls je valt het extra sneu oogt.

Het nadeel van een klungelige hond zijn is dat je niet snapt waar de frisbee is gebleven.

En het nadeel van niet van katten houden is dat ze dan júist op je schoot gaan zitten.

Dat was het!

Ik heb de afgelopen weken deelgenomen aan zowel een online bingo (de chef kattengifjes won!) als aan een pubquiz met vrienden. Dus ik dacht: misschien is het ook wel leuk om eens een pubquiz, een bingo (of een combinatie van beide) met lezers te doen. Ik bedenk wat moeilijke vragen (uiteraard heeft u een voorsprong als u deze nieuwsbrief goed leest), u geeft een goed (of fout) antwoord en de winnaar ontvangt fantastische prijzen (waarschijnlijk spullen die anders naar de kringloop gaan). Lijkt u dat wat? Laat het me weten (reply op deze mail) en ik plan wat in.

De volgende Circulaire verschijnt op maandag 1 juni om 20.00, tevens de 45ste verjaardag van de wettelijke verplichting om autogordels te dragen.

Rij veilig!