• De Circulaire
  • Posts
  • De Circulaire #178: waarom ik zo leuk ben ❤️

De Circulaire #178: waarom ik zo leuk ben ❤️

Mijn vrouw schreef waarom ik zo leuk ben, ik recenseerde "Aftersun" en een kat die ook niet van uien houdt.

Hallo! Zoals jullie weten schrijf ik graag in elke Circulaire naast de vaste rubrieken met linkjes, kattengifjes en mediarecensies ook een goed lang stuk. Helaas had ik daar deze keer geen tijd voor, maar de chef kattengifjes bood aan om dan maar een goed kort stuk te schrijven “waarom jij zo leuk bent”. Ok, ik ben benieuwd!

Verder viel me nét voor ik deze nieuwsbrief inplande dat ik precies op dat moment 1337 lezers had! U heeft geen idee waar ik het over heb? D@+ i5 d@n er9 5pij+i9 n00b!

Veel plezier met deze korte leuke Circulaire!

Een kort stuk waarom ik zo leuk ben

📷 HK / Stable Diffusion / Deliberate v2

Als je ogen en oren hebt weet je wel waarom Hay Kranen zo ontzettend leuk is. Maar ik zal in vogelvlucht enkele zaken uitlichten voor degenen die nog wat meer overtuiging nodig hebben.

  1. Hij is altijd wel weer met een nieuw project bezig om zichzelf te vermaken, en vermaakt daarmee tevens ook anderen.

  2. Hij is nieuwsgierig naar anderen en weet altijd interessante en onverwachte vragen te stellen om die nieuwsgierigheid te bevredigen (dit leidt ook tot goede gesprekken).

  3. Hij geeft hele goede kusjes en is ontzettend lief.

DOEI!

Volgende keer in deze rubriek: waarom de chef kattengifjes de beste vrouw ter wereld is.

Mediadieet

📷 VPRO / MUBI

Wat ik de afgelopen twee weken keek en luisterde.

  • Achterwerk. Podcastserie waarin Elja Looijestijn op zoek gaat naar de mensen die een brief schreven aan de legendarische rubriek in de VPRO-gids. Een tof concept, en de verhalen zijn interessant, maar in de uitwerking schort het. De muziek van Aafke Romeijn is leuk, maar overheerst. De montage voelt slordig, waardoor je in verwarring raakt over wie wie is en waar je bent. Het is ook jammer dat er niet meer wordt ingegaan op hoe de rubriek tot stand kwam, vooral omdat Looijestijn de verhalen bespreekt met Katja de Bruin - beiden waren lang redacteur van de rubriek. (★★☆☆)

  • Aftersun. Coming-of-age film over de relatie tussen jonge vader Callum (30) en zijn dochter Sophie (11) die op vakantie gaan in Turkije. Prachtig geschoten, uitstekend gecast en met sfeervolle muziek. Toch deed het me weinig. Het is allemaal wat langdradig, de scènes over de getroubleerde vader en zijn verleden (en mogelijke toekomst) voelen geforceerd en suggestief. Naar het verhaal blijft het gissen. Maar wellicht is dat de intentie van de debuterende regisseur. (★★☆☆)

De beste linkjes

📷 HK / Stable Diffusion / Deliberate v2

📷 Jorinde / CC-BY-SA 4.0 / Wikimedia Commons

📷 Leric Dax / ChatGPT

De beste kattengifjes

Lotte Belice, mijn sportieve chef kattengifjes, had de afgelopen week de laatste les van haar vaste boksleraar. Ze had acht jaar les van hem gehad. Gelukkig gaat ze door bij zijn collega. En ze had ook nog tijd om wat rechtse directes uit te delen door de beste kattengifjes te vinden!

Wat heb ik nu weer voor rotzooi in mijn vuilnisbak?

Zou je graag op deze poef willen zitten? KAN NIET!

Deze kat is, net zoals ik, ook geen fan van rauwe uien.

En dat was het!

De volgende Circulaire verschijnt op 20 maart, tevens de vijftigste verjaardag van Yvon Jaspers. Gefeliciteerd Yvon!

Tot dan!

Maar liefst zeuven mensen doneerden de afgelopen editie aan De Circulaire, waarvoor mijn hartelijke dank! Wil jij ook iets in een collectebus doen zonder dat het voelt alsof je geld geeft aan een achterhaald en corrupt instituut? Doneer dan eens iets aan De Circulaire! Alle kleine beetjes zijn welkom.